Доступність посилання

ТОП новини

Леонід Кравчук: Лише НАТО може допомогти Україні


Перший Президент незалежної України Леонід Кравчук був одним із авторів законів про державний суверенітет України, але, за його словами, вивчивши міжнародну та внутрішню ситуацію, він заявляє, що сьогодні для України позаблоковий статус не є реальністю.

«Ззовні немає у нас іншої політичної сили на сьогодні, зокрема, в Європі, крім Північноатлантичного альянсу, який може, в разі складності для України - а ми, як політики, маємо прогнозувати всякі можливості – допомогти нашій державі», – сказав Радіо Свобода перший Президент незалежної України.

Леонід Кравчук наголосив на тому, що Україна повинна приєднатися до всіх європейських структур без винятку, вона є вже членом Ради Європи і повинна приєднатися до Європейського Союзу та Північноатлантичного Альянсу. «Тоді Україна по справжньому вибере європейський курс свого розвитку і буде серед цивілізованих країн Європи, буде захищена, буде стабільно захищена від зовнішніх впливів».

Сьогодні вже говорять про загрозу суверенітету держави. Такі заяви Леонід Кравчук прокоментував так: «Я оптиміст, я в це не вірю. Тому що незалежна Україна існує вже 18 років, попри все, що відбувається - різних заяв російських політиків, різних заяв російських чільників, літераторів і таке інше - Україна живе. Навіть коли Путін каже, що Україна не є державою, з його точки зору, то це його неадекватна реакція на ситуацію у світі. Я переконаний: Україна є і буде незалежною українською державою».

18 років тому Верховна Рада УРСР ухвалила декларацію про державний суверенітет.

За Декларацію про державний суверенітет проголосували 355 народних депутатів. Зараз, за словами Леоніда Кравчука, такого результату не було б.

«Це свідчить про те, що за той час, який пройшла Україна в своєму державному розвитку, виникли такі політичні сили, які сьогодні більше дбають про власні крісла і якими управляють, на жаль, не національні інтереси, а бізнесові. Візьміть сьогодні будь-яку з наших політичних сил у парламенті. Вони оточені корупціонерами, оточені різного роду людьми, які в політиці нічого не знають і не збираються знати. Це лавочники, це комерсанти, це люди, які живуть проблемами більше заробити, незалежно де заробляти», - сказав Леонід Кравчук в інтерв’ю Радіо Свобода.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG