Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура: закон щодо журналіста Лещенка не порушували


Причиною рішення про примусове припровадження журналіста «Української правди» на допит Генеральна прокуратура називає те, що Сергій Лещенко порушив вимоги ч.1 ст. 70 Кримінально-процесуального кодексу України – не прийшовши до слідчого у зазначений час.

У відповідній заяві Генеральної прокуратури йдеться, що
Лещенко зателефонував слідчому та попросив перенести допит 11 липня на пізніший час. Однак у новопризначений час журналіст теж не прийшов, повідомивши, що отримав редакційне завдання висвітлити розгляд парламентом питання, щодо відповідальності Уряду.

Наступного дня, за твердженням Генпрокуратури, Лещенко теж не з'явився через необхідність підготувати матеріал про з'їзд «Єдиного центру».

Враховуючи ці обставини, зазначено у заяві, журналісту знову вручили повістку, але «оскільки Лещенко жодного разу на виклики до прокуратури не з'являвся, а названі ним причини не є поважними, слідчим була винесена постанова про застосування приводу свідка».

Однак, примусового припровадження на допит не було, бо Сергій Лещенко прийшов сам, – наголошує ГПУ.

Незалежна медіа профспілка України зажадала у Президента України і Генерального прокурора пояснень щодо дій відомства, щодо журналіста «Української правди».

Віктор Ющенко вже висловив стурбованість діями Генпрокуратури, щодо Сергія Лещенка.
XS
SM
MD
LG