Доступність посилання

ТОП новини

Незабаром може з’явитися Єврорегіон «Донбас»


Луганська область України і Ростовська область Росії вирішили узгодити Статут та Положення про Єврорегіон «Донбас» і затвердити його у листопаді.

Метою створення Єврорегіону «Донбас» є розвиток економічної співпраці та прикордонної інфраструктури (будівництво доріг і транспортних коридорів), також вирішення природоохоронних проблем і налагодження контактів у галузі освіти й науки.

На засідання робочої групи зі створення Єврорегіону «Донбас», котра відбулася у Луганську, було зазначено, що технічні питання стосовно документації практично всі вирішені.

Як повідомив Директор Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства регіонального розвитку України В'ячеслав Толкованов, «міністерство сьогодні не бачить перешкод щодо створення Єврорегіону «Донбас».

«Єврорегіон» – це юридично оформлена згідно з нормами Ради Європи територія співпраці між органами влади держав, що мають спільні кордони.

Програма «Єврорегіон Донбас» вже діє в рамках федеральної програми Росії, щодо розвитку шахтарських територій і орієнтується на комплексний розвиток транскордонної співпраці між Луганською та Ростовською областями.

Україна ж у червні відмовлялася брати участь у цьому проекті.
XS
SM
MD
LG