Доступність посилання

ТОП новини

Уряд завізував договір, що регулює знесення ТРЦ «Троїцкий»


Кабінет Міністрів погодив договiр про знесення недобудованої частини торгово-розважального центру (ТРЦ) «Троїцкий» перед нацiональним спортивним комплексом (НСК) «Олiмпiйський».

Як повідомив заступник голови Київської міської держадмiнiстрацiї Вiталiй Журавський, тим самим Уряд дозволив компанії «Юджин», в якості компенсації, орендувати на 49 років земельну дiлянку площею 80 гектарiв на території Виставкового центру.

Також Журавський зауважив, що якщо уряд дозволить провести тендер за процедурою закупiвель в одного учасника, то роботи з демонтажу ТРЦ «Троїцкий» будуть виконанi протягом 100 днiв.

Віталій Журавський зазначив, що демонтаж розпочнеться пiсля того, як буде визначено виконавця цих робiт, а також Київрада внесе змiни до міського бюджету, згiдно з якими передбачено видiлення для цих потреб 27 мільйонів гривень.

Київська міська державна адміністрація виступає за те, щоб роботи з демонтажу «Троїцкого» виконувало підприємство «Київметробуд», яке i споруджувало цю будiвлю.

Демонтувати ТРЦ «Троїцький» вимагає УЄФА, оскільки споруда обмежує мiсткiсть стадiону і погіршує загальну безпекову ситуацію. А саме на НСК «Олiмпiйському» мають пройти основні матчі Євро-2012.
XS
SM
MD
LG