Доступність посилання

ТОП новини

Скорочення стаціонарних постів ДАІ в дії. Криза на будівельному ринку. (Огляд преси)


Ліквідувати стаціонарні пости до 17 липня рівно місяць тому ухвалив Віктор Ющенко. Мовляв, на постовій роботі задіяні більше п’яти тисяч осіб, а мобільних патрулів, навпаки, не вистачає. Даішні будки обіцяли перетворити на пункти допомоги – такий собі перший крок назустріч людям. За задумом, кожен водій зміг би звідси зателефонувати, заявити про правопорушення, попросити ліки, просто відпочити і навіть полагодити машину. Учора кореспонденти «Газети 24» даремно намагалися знайти допомогу на дорозі. Будки порожні, попросити анальгін ні в кого, нікому контролювати швидкість на трасах і перехоплювати злочинців. Про це йдеться в статті «Безпомічна ДАІ».

У цьому ж числі «Газета 24» розповідає про занепокоєння зменшенням попиту на житло у будівельних компаній. Тому вони звертаються до Президента і уряду з тим , щоб зменшити відсотки іпотечних кредитів. Видання нагадує, що банкіри ще навесні минулого року попереджали про кризу в будівельній галузі і просили зменшити вартість житла. Але марно. Ціни за квадратні метри лише збільшувались. Стаття називається «Побудували кризу».

Коментує ситуацію на ринку нерухомості і газета «Сегодня». Видання пише, що з одного боку попередження забудовників звучать грізно. Між рядків читається прогноз, що коли у будівельників не купуватимуть житло, у них не вистачить грошей для добудови будинків, і кількість скандалів на кшталт «Єліти-центру» зашкалюватиме. З іншого боку, це може бути перебільшенням. І жадібні забудовники не хочуть зменшувати ціни, а хочуть через доступність кредитів наситити ринок грішми.

«Ситуація з українством у Росії катастрофічна. На теренах північного сусіда українська діаспора нестримно скочується до повної асиміляції», – стверджує в газеті «Україна молода» співголова Об'єднання українців Росії Валерій Семененко. Серед іншого він розповідає про ситуацію в Бібліотеці української літератури в Москві, де останнім часом звільнені свідомі українці, а заміть них поставлені люди, котрі не знають навіть української мови. У бібліотеці поступово стало втілюватися гасло так званої панслов'янської єдності. Тому, коли лідери російської держави говорять про розвій у Росії української культури, їм вірити не доводиться. Бо той розвиток - фікція, – наголошує пан Семененко.

Рівно 30 років тому почався скандальний матч між Анатолієм Карповим і Віктором Корчним за світову шахову корону. Кореспондентам газети «Факти» вдалося поспілкуватись з обома гросмейстерами. Сьогодні видання пропонує інтерв’ю з Анатолієм Карповим.

(Київ-Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG