Доступність посилання

ТОП новини

ISAF заперечують причетність до загибелі понад 50 цивільних осіб в Афганістані


Представники Міжнародних сил сприяння безпеці (ISAF) в Афганістані категорично відкинули звинувачення у тому, що ці сили під командуванням НАТО завинили смерть більш як 50 цивільних осіб у західній провінції Герат у четвер.

У заяві ISAF у п’ятницю мовиться, що розгорнуте розслідування показало: найближчі повітряні удари завдавалися у 13 кілометрах від потерпілого села. Тому Міжнародні сили сприяння безпеці відкидають ці звинувачення «як безпідставні».

Щойно в четвер коаліція під проводом США в Афганістані визнала, що її повітряний удар убив принаймні 8 мирних мешканців в іншій західній провінції Фарах.

За твердженням американських військових, під час цього інциденту, що стався в вівторок, вони знищили будинок, із якого їх обстрілювали.

Унаслідок повітряних ударів західних військ, найчастіше американських, в Афганістані регулярно гинуть мирні мешканці. Військові у відповідь стверджують, що ціллю ударів були протиурядові повстанці, і звинувачують цих повстанців у загибелі мирних людей.

Міжнародні сили сприяння безпеці (ISAF) діють в Афганістані за мандатом Ради Безпеки ООН і під командуванням НАТО.

Американські військові беруть участь, крім ISAF, також в іншій операції «Тривала свобода» в Афганістані. Її веде коаліція під проводом США, яка складається головним чином із американських і афганських урядових військ.
XS
SM
MD
LG