Доступність посилання

ТОП новини

Остання гучна рекламна кампанія Юлії Тимошенко. Походження статків українських мільярдерів (огляд преси)


У Києві триває скандал із реконструкцією головної спортивної арени. І це незважаючи на те, що у вересні УЄФА має ухвалити остаточне рішення, бути чи не бути Євро-2012 в Україні. Як пише «Газета 24», Міністерство сім’ї, молоді та спорту мало визначитися з переможцем конкурсу на реконструкцію стадіону в п’ятницю, але думає досі. Тим часом недобуд біля «Олімпійського» як стояв, так і стоїть. Про подробиці йдеться в статті «Цирк поїде нескоро».

Минулий тиждень ознаменувався однією з найгучніших рекламних кампаній уряду Тимошенко. Як пише «Ділова столиця», не чекаючи внесення відповідних змін до бюджету, Кабмін вирішив підвищувати пенсії вже з 1 липня. Тим самим Прем’єр іще раз показала, що в просуванні своїх ідей може цілком спокійно обходитися без допомоги інших гілок влади, і зробила добрий заділ на майбутні президентські вибори. Публікація називається «Тимошенко вийшла на пенсію».

Нині політична ситуація в Україні досягла рівня соціальної небезпеки для конституційного ладу українського суспільства, стверджує газета «Голос України». Видання пише, що ознака нового загострення боротьби між гілками влади – це наступ на судову владу. Коли і хто започаткував такі події? Чи не є це продовженням протистояння народних депутатів України першого і наступних скликань із президентами? Чому співпраця гілок влади перетворена на нищівну політичну війну? Це досліджується у сьогоднішньому числі парламентського видання.

«Газета по-українськи» порівнює українських та американських олігархів і їхню роль у державних процесах. Видання пише, що більшість українських мільярдерів – із колишньої партійно-господарської або комсомольської номенклатури. Вони розбагатіли всього за кілька років, використовуючи недосконалість законодавства, старі зв’язки та розбалансованість державної машини. Інші починали з криміналу. Відтак політичні й економічні кризи й негаразди в країні закінчаться тільки тоді, коли остаточно ствердиться влада олігархів і коли вони усвідомлять свою місію та домовляться між собою.

Народні депутати від учора офіційно на канікулах. Хоча, як пише газета «Факти», останні парламентські засідання навряд чи можна назвати тяжкою роботою. Про те, де відпочиватимуть народні обранці, розповідається в статті «С. Терьохін вирушив в Іспанію пограти в гольф, а Я. Кендзьор на Шатських озерах займатиметься віндсерфінгом».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG