Доступність посилання

ТОП новини

Україна надала статус біженця шукачеві притулку з Росії


Таке рішенням Державного комітету у справах національностей та релігій України щодо Михайла Гангана уже привітала Вінницька правозахисна група.

Саме ця правозахисна організація, як виконавчий партнер Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців, представляла Гангана у перебігу процедури надання статусу біженця.

За інформацією правозахисників, Ганган є активістом Націонал-більшовицької партії (НБП), яку у Росії визнано екстремістською та заборонено.

Михайло Ганган неодноразово зазнавав переслідувань за вільне вираження політичних поглядів на території Росії, наголошують правозахисники.

Серед способів «вільного вираження політичних поглядів», до яких вдавався Ганган, були закидування помідорами російських політиків чи участь в акціях у громадських приміщеннях – у Большому театрі в Москві в день другої інавгурації Володимира Путіна на президента Росії та громадській приймальні адміністрації президента Росії. За останню акцію Ганган отримав у Росії три роки умовно.

У грудні 2007 року українські правоохоронці затримали Гангана і справа йшла до його передачі відповідним органам Російської Федерації.

Тоді Михайло Ганган провів в очікуванні екстрадиції 11 діб і був відпущений за рішенням Замостянського районного суду Вінниці та після втручання Уповноваженої з прав людини Ніни Карпачової.
XS
SM
MD
LG