Доступність посилання

ТОП новини

НАТО не буде переслідувати екстремістів у Пакистані


Але війська під командуванням Північноатлантичного союзу залишають за собою право ввійти з Афганістану на пакистанську територію, якщо зазнають звідти нападу, заявив генеральний секретар НАТО.

Яап де Гооп Схеффер перебував учора з неоголошеним візитом у Кабулі. Союз НАТО командує в Афганістані Міжнародними силами сприяння безпеці (ISAF), які діють у цій країні за мандатом Ради Безпеки ООН.

Пакистанські урядовці скаржаться, що американські війська в Афганістані здійснили кілька нападів на бази повстанців у прикордонних місцевостях у Пакистані, переважно з застосуванням безпілотних літаків.

За повідомленнями, лідери повстанців у цих регіонах уже готують їхніх мешканців до того, щоб «воювати з американськими військами», коли ті начебто ввійдуть до Пакистану.

На початку тижня прем’єр-міністр Пакистану Юсаф Раза Ґіляні побував у цій місцевості й на зустрічі з вождями місцевих племен пообіцяв, що іноземні війська не вступлять на територію їхньої країни за умови, що вожді змусять повстанців із-за кордону залишити їхні землі.
XS
SM
MD
LG