Доступність посилання

ТОП новини

Вселенський патріарх Варфоломій I прибув до України


В аеропорту Бориспіль високого гостя зустрічали Президент Віктор Ющенко, перший Президент Леонід Кравчук, представники влади, народні депутати, предстоятель Української православної церкви (Московського патріархату митрополит Київський і всієї України Володимир, а також, як без уточнення мовиться в повідомленні прес-служби Президента, «представники українських та іноземних православних конфесій».

Віктор Ющенко у вітальному слові наголосив, що прибуття Вселенського патріарха до України є визнанням заслуг українських християн і християнської Церкви і «знаком Божого благословення для української землі і українського народу».

Вселенський патріарх Варфоломій I привітав Україну з 1020-річчям хрещення Київської Русі і сказав, що «доля України й українського православ’я посідає особливе місце» в його серці.

Після урочистої церемонії зустрічі Президент і Вселенський патріарх відвідають Києво-Печерську лавру, візьмуть участь у церемонії покладання квітів до пам’ятників княгині Ользі, Кирилові і Мефодію, Андрієві Первозванному та Святому Володимирові.

Увечері Вселенський патріарх відправить службу з нагоди 1020-річчя Хрещення Київської Русі у Софіївському соборі Києва.

Під час молебню пройде церемонія освячення відновленої Царської брами i встановлених дзвонів.

26 липня на святкування прибуде глава Російської православної церкви (Московського патріархату) Алексій II.

Усього ж очікується, що Київ відвідають цими днями до 60 тисяч гостей.

Серед них і представники помісних православних церков: архієпископ Афінський i всієї Еллади Ієронім, архієпископ Тиранський i всієї Албанії Анастасій, архієпископ Празький i Пряшівський, митрополит Чеських Земель i Словаччини Христофор.
XS
SM
MD
LG