Доступність посилання

ТОП новини

Український омбудсмен закликає давати відсіч расизмові і ксенофобії


Триває розслідування кримінальної справи про скоєний у Києві напад на п’ятьох китайських студентів.

Це сталося 20 липня поблизу ринку «Троєщина»

У результаті нападу двоє студентів отримали ножові поранення і в тяжкому стані доправлені до лікарні, один із них наразі перебуває у стані коми.

Уповноважена з прав людини Верховної Ради омбудсмен Ніна Карпачова заявила, що цей напад є «ще одним підтвердженням того, що расизмові і ксенофобії в Україні треба давати серйозну відсіч».

За даними омбудсмена, з початку цього року проти іноземців в Україні скоєно близько 200 злочинів, із них 15 убивств. Кваліфікацію «расистських» отримали 35 нападів.

У зв’язку з цим Ніна Карпачова заявляє про необхідність створити в Україні незалежний центральний орган виконавчої влади, який займатиметься реалізацією ефективної міграційної політики і щодо захисту прав громадян України, вимушених працювати за кордоном, і щодо осіб іноземного походження, шукачів притулку і біженців, які живуть в Україні.

Омбудсмен закликала столичну владу приєднати Київ до Європейської коаліції міст проти расизму, підписавши Декларацію про наміри і Акт приєднання і ухваливши зобов’язання виконати план дій проти расизму і ксенофобії.
XS
SM
MD
LG