Доступність посилання

ТОП новини

Посольство України в Москві чекає на реакцію Росії на хуліганські дії щодо нього


Речник посольства Сергій Довбешко висловив сподівання, що владні структури Росії дадуть належну оцінку за чинним законодавством «кричущим діям» активістів Євразійського союзу молоді.

Представники цієї організації, відомої своїми антиукраїнськими висловлюваннями й акціями, раніше в неділю кинули на територію посольства кілька яєць.

За даними речника московської міліції Євгена Гільдєєва, нападників, які, проходячи повз посольство, кинули в нього кілька яєць, було троє, і міліціонери, які чергували поруч, «миттєво зреагували і припинили хуліганство».

Але затримати вони змогли лише одного, двоє втекли. Як сказав представник міліції, затриманого 22-річного лідера московського відділу ЄСМ можуть звинуватити в «дрібному хуліганстві».

Сам Європейський союз молоді заявив, що його люди «закидали посольство України в Москві яйцями, а також макетами атомного підводного човна» з нагоди Дня Військово-морського флоту Росії й на знак протесту проти планів вивести російський Чорноморський флот із Севастополя і проти депортації з України депутата Держдуми Росії Костянтина Затуліна.

За версією ЄСМ, біля посольства відбувся й їхній «несанкціонований мітинг».

І в посольстві, і в московській міліції, заперечили, що був якийсь мітинг і якісь «макети підводних човнів».

«Нас не дивують чергові такі дії ЄСМ, який ставить собі за завдання донести свої епатажні «успіхи» до засобів інформації», – заявив представник українського посольства.
XS
SM
MD
LG