Доступність посилання

ТОП новини

Збитки від стихії сягнуть 3-4 мільярдів гривень, прогнозує уряд


Лише на Івано-Франківщині дощовий паводок завдав шкоди на понад півтора мільярда гривень.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко наголошує, що без внесення відповідних змін до бюджету Кабінет Міністрів не зможе виділити у повному обсязі необхідних коштів.

«Нам необхідно відновити всі греблі, які мають забезпечити нормальний рух води в Україні, нам потрібно також сюди включити компенсації людям за втрату будинків і майна», – зазначила прем'єр.

Крім того в результаті сильних злив постраждали газопроводи та водозабірні станції.

Наразі на території Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Чернівецької та Івано-Франківської областей залишаються підтопленими 40 тисяч 601 житловий будинок і майже 34 тисячі гектарів сільськогосподарських угідь, пошкоджено 360 автомобільних мостів і 561 пішохідний мостовий перехід, розмито майже 700 кілометрів автомобільних доріг.

Також, внаслідок аварійного скидання води з Дністровського водосховища, підтоплено села у трьох районах Вінницької області.

За останніми даними Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, в результаті стихійного лиха в західних областях України загинули 22 особи, із них 6 дітей.

БЮТ ініціює скликання у четвер позачергової сесії Верховної Ради для внесення змін і доповнень до держбюджету, які мають врегулювати виділення грошей на ліквідацію наслідків стихійного лиха.
XS
SM
MD
LG