Доступність посилання

ТОП новини

Європейське командування військ США доповіло про закінчення навчань «Сі Бриз»


Самі навчання завершилися в Україні в суботу.

«Усі учасники навчань можуть пишатися рівнем взаємодії і співпраці, досягненої і поміж морським, повітряним і наземним компонентами військ, і між державами», – заявив у Берліні заступник командувача навчань капітан ВМС США (що відповідає українському капітанові 1-го рангу) Джон Мур.

Миротворчі навчання «Сі Бриз-2008» відбулися від 14 до 26 липня в Одеській, Миколаївській областях та Криму. У них узяли участь понад 2 тисячі військовослужбовців із 16 країн: Азербайджану, Великої Британії, Вірменії, Греції, Грузії, Данії, Канади, Латвії, Македонії, Німеччини, Норвегії, Румунії, Сполучених Штатів, Туреччини, Франції й України.

Метою навчань було відпрацювання за стандартами НАТО дій багатонаціональних штабів і сил під час планування та проведення миротворчої операції.

Але, наголосив у Берліні речник Європейського командування військ США, самі українсько-американські навчання «Сі Бриз», до яких долучаються й інші держави, жодним чином не пов’язані з Північноатлантичним союзом, хоча деякі країни-учасниці й є водночас членами НАТО.

Проти традиційних щорічних навчань «Сі Бриз» останніми роками дедалі активніше виступають Росія і проросійські сили в Україні. Останні проводять поблизу місць проведення навчань свої демонстрації, вважаючи при цьому, що вони протестують «проти НАТО».
XS
SM
MD
LG