Доступність посилання

ТОП новини

Українців звільнили з полону в Нігерії


Разом із двома громадянами України викрадачі відпустили ще трьох заручників зі складу екіпажу судна «Геркулес».

Як передає Міністерство закордонних справ України, нині долею співгромадян опікуються представники Посольства України у Нігерії.

Працівникові консульського відділу Посольства вже спілкувалися із українськими членами екіпажу «Геркулесу». Наразі вирішується питання, чи повертатимуться українці додому, чи продовжуватимуть працювати в Нігерії за контрактом.

Судно «Геркулес» обслуговувало нафтові платформи італійської компанії Saipem. Напад на нього стався 24 червня у відкритому морі біля Боні-Айленд, штат Ріверз, Нігерія.

На борту було 12 членів екіпажу – громадяни України і Росії.

Вранці 25 липня судно і 7 членів екіпажу звільнили, а решту вивезли у невідомому напрямку.

Про подробиці визволення полонених наразі не повідомляють.

У дельті річки Нігер, багатому на нафту рагіоні, де діє багато іноземних компаній і працює багато іноземців, досить часті викрадення з вимогами викупу.

Громадян України там востаннє викрадали 13 травня. Тоді українця, португальця і ще 9 членів екіпажу американського судна відпустили лише 26 червня.

Тим часом у ніч на понеділок найбільше повстанське угруповання Нігерії «Рух за звільнення дельти Нігера» підірвало два визначні нафтогони в тому ж південнонігерійському штаті Ріверз. За словами повстанців, вони хочуть змусити федеральний уряд Нігерії вкладати
XS
SM
MD
LG