Доступність посилання

ТОП новини

МЗС закликає Росію не порушувати міждержавних угод


У понеділок до Міністерства закордонних справ України викликали радника-посланника Посольства Росії в Україні Всеволода Лоскутова.

Під час зустрічі виконувач обов’язків першого заступника міністра закордонних справ України Юрій Костенко вручив представнику Росії ноту протесту щодо порушення постанови українського уряду під час святкувань Дня Військово-Морського Флоту Російської Федерації 27 липня у Севастополі. Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.
МЗС: Грубе порушення російською стороною законодавства України буде в майбутньому враховано українською стороною ...


Згідно з повідомленням, російській стороні було висловлено глибоку стурбованість ігноруванням звернень МЗС України щодо недопустимості, на порушення відповідної Постанови Кабінету Міністрів України, проведення стрільб та пересування військової техніки під час святкування Дня Військово-морського флоту Російської Федерації у Севастополі.

Українська сторона зазначає, що у відповідності до ст. 6 Угоди між Україною і Російською Федерацією про статус та умови перебування Чорноморського флоту Російської федерації на території України від 28 травня 1997 року, російська сторона взяла на себе зобов’язання поважати суверенітет України і додержуватися її законодавства.

Міністерство закордонних справ України закликало російську сторону неухильно дотримуватися взятих на себе зобов’язань у відповідності до міждержавних угод.

«Грубе порушення російською стороною законодавства України буде в майбутньому враховано українською стороною при оцінці намірів Чорноморського Флоту Російської Федерації проводити подібні заходи на території нашої держави», – мовиться у повідомленні МЗС України.

Як відзначили місцеві експерти, під час цьогорічного святкового параду стрілянини було як ніколи багато, – повідомив кореспондент Радіо Свобода. Робили залпи російські корабельні артилерійські установки, стріляли великокаліберні кулемети на бронетехніці, не шкодували патронів і для стрільби з автоматичної стрілецької зброї морські піхотинці російського флоту.

(Севастополь – Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG