Доступність посилання

ТОП новини

Чиїм кумом є Віктор Медведчук? Головне джерело нафти України. Скільки декларувати на митниці? (Огляд преси)


Київ - Пішовши з великої політики, Віктор Медведчук не залишився на її задвірках, стверджує «Газета 24». Його юридичний потенціал, потужні зв’язки, у тому числі з керівництвом Російської Федерації, допомагають відомим політикам реалізовувати свої амбіційні плани. Видання наголошує, що особливо часто ім’я одіозного політика випливає поруч із ім’ям Прем’єра Юлії Тимошенко — нібито Медведчук, котрий є кумом президента РФ Дмитра Медведєва, надає Тимошенко посередницькі послуги в організації контактів із Кремлем. В інтерв’ю «Газеті 24» екс-Президент Леонід Кравчук навіть припускає, що колишній лідер есдеків підтримає Тимошенко на наступних президентських виборах. Стаття називається «Непристойний зв’язок».

Через три роки нафтогін «Одеса-Броди» може стати єдиним джерелом нафти для України, переконаний експерт «Газети по-українськи». Тому важливо запустити його бодай у режимі мінімальної рентабельності. Але, на думку фахівців, в умовах політичного хаосу в Україні спрацьовують несприятливі для цього чинники, зокрема, політиків більше цікавить, як використати державну власність для отримання прибутків у свої кишені. Тому з’являються офшорні компанії, а не солідні фірми з реальним, не паперовим, нафтовим ресурсом. Заголовок публікації «У реверсі нафтогону «Одеса-Броди» зацікавлена Росія».

Поки західні області борються з дощовою й річковою водою, майже половина населення України не має доступу до питної води. Як стверджує газета «Вечірні вісті», забезпеченість цим ресурсом в Україні є низькою порівняно з іншими європейськими країнами – усього тисяча кубометрів на людину на рік. У Німеччині й Франції цей показник дорівнює 2 тисячам, а в Росії – 3 тисячам кубометрів. Назва статті «Україну сушить».

Дві третини пакетів акцій стратегічно важливих підприємств були продані на аукціонах практично за початковою ціною. Скажімо, холдинг «Луганськтепловоз», до якого входять 10 підприємств, який має більше 300 будівель і 155 гектарів землі, проданий всього за 292,5 млн. гривень! Детальніше про діяльність Фонду держмайна України в газеті «Голос України» розповідає голова спеціальної парламентської слідчої комісії з питань приватизації Євген Мармазов.

Вже кілька днів, як фізичні особи можуть перевозити через кордон України без письмового декларування на митниці суму, еквівалентну не більше 10 тисячам євро. Більше про нову постанову Нацбанку щодо перетину готівки через митницю України розповідає газета «Факти».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG