Доступність посилання

ТОП новини

Чи буде робота парламенту плідною


Київ – Сьогодні на позачерговій сесії Верховної Ради України народні депутати розглянуть ситуацію в зоні стихійного лиха. Вони мають затвердити указ Президента про оголошення окремих територій зонами надзвичайної екологічної ситуації і ухвалити зміни до бюджету.

Щодо указу Президента, то ні в кого не виникає сумнівів, що його затвердять. А от зі змінами до бюджету не все так просто. Адже нині в парламенті два законопроекти: урядовий і президентський.

Прем‘єр Юлія Тимошенко наполягає на розгляді змін до бюджету, які пропонує Кабінет Міністрів.

«Це біда, але вона об’єднала сьогодні політичні сили, і ми розраховуємо на результативні голосування, хоча б у частині указу про надзвичайний стан, і внести зміни до бюджету, щоб забезпечити людям адресну допомогу. Якщо виникнуть якісь політичні питання по іншим позиціям бюджету, це може бути. Але я переконаний, що Верховна Рада зможе знайти компроміс», – заявив народний депутат з БЮТ Святослав Олійник

Яка ціна компромісу?

Депутат з Партії регіонів Юрій Мірошниченко щодо компромісу зовсім не переконаний: «На жаль, є розбіжності у владних інституціях. Зокрема, в Президента і Кабінету Міністрів. Є два варіанти змін до бюджету. Є два підходи. Немає методики і об’єктивного визначення втрат. У цьому контексті я не знаю, наскільки переконливими будуть аргументи кожної зі сторін. І не виключаю, що Рада не зможе в цій частині ухвалити рішення».

Переважну більшість пропозицій щодо допомоги людям обов’язково ухвалять, переконана комуністка Катерина Самойлик. Вона вважає, що потрібно дивитися і в завтрашній день.

«Коли спаде вода, і коли будуть розкладатися і свині, і птиці, і кролики і вся інша живність, отоді виникне дуже серйозна загроза здоров’ю населення України. І тому я вважаю, що з огляду на ці позиції засідання парламенту буде продуктивним. Що стосується інших позицій, я думаю, не треба їх притягувати за вуха. Треба вирішувати ті питання, які сьогодні стоять дуже гостро», – заявила представниця Компартії Катерина Самойлик.

30 осіб загинуло через негоду 23-26 липня в Івано-Франківській і Чернівецькій областях.

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG