Доступність посилання

ТОП новини

Шість мільярдів не убезпечать від наступних стихійних лих – депутати


Про це йшлося у прямому ефірі Радіо Свобода за участю народних депутатів Анатолія Семиноги (БЮТ) та Валерія Коновалюка (Партія регіонів). Парламентарі взяли участь в обговоренні рішення Верховної Ради щодо внесення змін до держбюджету і, зокрема, скерування 5 мільярдів 800 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків повені в Західній Україні.

Говорячи про напрямки допомоги, Валерій Коновалюк зазначив: «Аграрний фонд – мільярд гривень, тому що люди втратили врожай, і ще 2,3 мільярда на субвенцію областям і ми збільшили обсяг резервного фонду Кабінету Міністрів, щоби він міг оперативно реагувати на подолання наслідків».

А вже бютівець Анатолій Семинога зауважив: «Практично усі ці гроші будуть направлені, по-перше, на компенсацію втрат громадян, які постраждали від повені: на відбудову будівель, на втрату майна, на відбудову державної власності, доріг. І лише невелика частина цих коштів буде направлена на відбудову дамб, які були зруйновані стихією. Але, на жаль, знову таки, не розроблена програма, яка б зробила неможливими такі проблеми в майбутньому».

«В радянські часи було заборонено законом вирізувати дерева вздовж річок. Сьогодні ж ми бачимо зовсім іншу ситуацію – дерева вирізані, а споруди, які будувались 40 років тому, давно вже непридатні», – наголосив Семинога.
XS
SM
MD
LG