Доступність посилання

ТОП новини

Флагман «Гетьман Сагайдачний» завершив участь в операції НАТО


Фрегат Військово-морських сил України «Гетьман Сагайдачний» у ніч на суботу завершив участь в операцiї НАТО з виявлення i попередження терористичних дiй «Активні зусилля».

Таким чином, корабель вийшов із оперативного підпорядкування командування морського компонента об’єднаних збройних сил НАТО «Південь», розташованого в Неаполі (Італія).

Відповідно, на борті фрегата був спущений прапор НАТО і знята символіка організації.

За попередньою оцінкою командира походу, начальника Центру морських операцій Військово-морських сил Дениса Березовського, тримісячна участь фрегата в натовській операції була успішною.

«Близько 12 тисяч морських миль, кiлька десяткiв польотiв з борту корабля вертольота Ка-27ПР, понад 320 опитаних торгових суден, кiлька запеленгованих пiдозрiлих торгових суден, якi свого часу з тих чи iнших причин потрапили в поле зору i, вiдповiдно, спецiальний перелiк НАТО, – таким є актив участi фрегата в операцiї. Вiн свiдчить про уважну та узгоджену роботу екiпажа «Гетьмана Сагайдачного», – наголосив Денис Березовський.

Фрегат «Гетьман Сагайдачний» залишиться в Середземному морі ще на тиждень для виконання учбово-бойових вправ і поповнення запасів палива й води перед поверненням у Севастополь.

Раніше, у листопаді 2007 року в Середземному морі в рамках операції НАТО «Активні зусилля» на бойове чергування виходив також корвет Військово-морських сил України «Луцьк».
XS
SM
MD
LG