Доступність посилання

ТОП новини

Де переховуються екс-чиновники? Які пільги реформувати? (Огляд преси)


Київ – Журналісти «Газети 24» спробували дізнатися про долю українців, котрі ховаються від української Феміди за кордоном. Так, екс-мер Одеси Руслан Боделан офіційно перебуває у міжнародному розшуку. Хоча, за повідомленнями ЗМІ, він живе і працює в Санкт-Петербурзі. У січні 2006-го у МВС прийшло офіційне підтвердження одержання Боделаном російського громадянства. За неофіційними даними отримав російське громадянство і екс-міністр МВС Микола Білоконь. Про те, де переховуються Олексій Пукач, Ігор Бакай, Володимир Пацюк та інші екс-чиновники розповідається в статті «Їх (не) розшукує Інтерпол».

У Державному агентстві земельних ресурсів України бояться, що після відміни президентського мораторію на продаж сільгоспугідь, продавати вже буде нічого. Як пише газета «Вечірні вісті», ситуацію поглиблює ще й те, що нині в Україні просто немає єдиного земельного кадастру, котрий би чітко розмежував землі державного і місцевого значення. Докладніше про це йдеться у матеріалі «Ющенко боїться «пролетіти» над землею?»

«Реформування економіки потрібно починати з сільського господарства». У статті під таким заголовком експерт «Газети по-українськи» стверджує, що найбільші цінності приходять на Землю з космосу. Насамперед, енергія сонця. І не та, що акумулювалася в покладах вугілля, нафти, газу, адже вони вичерпуються. А поновлювальна — це те, що вирощують на землі. Тому, переконаний експерт, основою світової грошово-фінансової системи має бути вартість тонни злаків — пшениці, рису, кукурудзи. А не золота, срібла, нафти чи газу.

Українці, що стали жертвами повені, чекають допомоги. У тому числі і від страхових компаній. Розуміють це і страховики: там уже почали готуватися до рекордних збитків. Як пише «Ділова столиця», левова частка компенсацій дістанеться агропідприємствам, власникам нерухомості і автомобілів. Хоча, страхові компанії і вдаватимуться до різного роду прийомів для відмов у відшкодуваннях, у більшості випадків їм все ж таки доведеться платити, переконані газетярі. Заголовок публікації «Погоріли на потопі».

У цьому ж числі «Ділова столиця» пише, що Міністерство фінансів має намір реформувати нинішню систему соціальних пільг: замість безкоштовного проїзду або лікування пільговикам виплачуватиметься грошова компенсація. Про те, коли Україні очікувати реформ, не дуже популярних у населення Росії та Білорусі, розповідається в статті «Електорату готують «подарунок».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG