Доступність посилання

ТОП новини

До Закарпаття почали надходити гуманітарні вантажі з Європи


Ужгород – До Закарпатської області починають надходити гуманітарні вантажі від країн Євросоюзу.

На початку тижня великий гуманітарний вантаж надійшов від уряду Угорщини – його вартість оцінюється в 650 тисяч доларів США. В 7 вантажних автомобілях – складові для реконструкції та розширення спільної українсько-угорської системи спостереження за річками «Тиса», 5 комплектів гідронасосів, здатних відкачувати 250 літрів води за секунду, копрова установка та компресор, медичне обладнання і препарати, засоби для освітлення дамб, спеціальне обладнання для укріплення дамб, 22 тисячі мішків для піску, 25 тисяч метрів спеціальної плівки тощо.

5 серпня надійшов вантаж від уряду Словаччини. Його представники передали гуманітарну допомогу для потерпілих унаслідок повені мешканців Рахівського району Закарпаття. Це продукти харчування, одяг, а також дві тисячі євро для потерпілих.

6 серпня німецький благодійний фонд «Допомога народові України», який неодноразово надавав допомогу різного соціального характеру Закарпатській області, висловив намір вкотре допомогти області з прискоренням ліквідації наслідків стихійного лиха. Представники фонду зустрічалися з керівництвом Закарпаття, щоб виробити пріоритети в наданні допомоги, визначити найнеобхідніші заходи, обладнання тощо. За попередніми даними, допомога з Німеччини повинна надійти вже після 20 серпня цього року.

Крім того, своє бажання допомогти Закарпаттю вже висловили уряди Швейцарії та Італії. З дня на день очікують велику партію мийних та дезинфікувальних засобів для Закарпаття від Національного Червоного Хреста України.

Наразі, за інформацією управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації, на благодійні рахунки надійшло понад 277,6 тисячі гривень, зокрема, 100 тисяч від Донецької облдержадміністрації, 70 тисяч 622 гривні – від профспілок Пенсійного фонду Дніпропетровської області, 5 тисяч 128 гривень – від фонду майна Автономної Республіки Крим.

(Ужгород – Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG