Доступність посилання

ТОП новини

Суперечки про причини інфляції, нерозуміння Солженіциним українського відродження і чутки про землетрус на Заході України. (Огляд преси)


Київ – «Ніяких підстав для інфляції, окрім непрофесійного ставлення до своєї роботи, немає», – категорично заявила Юлія Тимошенко на засіданні Кабміну. Однак керівники областей, яких, власне, звинуватили в непрофесіоналізмі, переконують, що всі причини, пов’язані з обвинуваченнями регіонів в інфляції, є політичними. Більше про суперечку і аргументи в дискусії між очільниками 8 областей і Прем’єром розповідає «Газета 24» у статті «Чорний список».

«Солженіцин закликав до чесності, мужньо та самовіддано боровся із радянським режимом, але водночас «здавав» товаришів по ув’язненню. Тонко розкривав, як репресіями вбивали душу народу й не зміг піднятися до розуміння українського відродження. Це трагедія письменника, який уявив себе пророком, хоча таким не був», - про це в інтерв’ю «Газеті по-українськи» розповідає колишній дисидент Володимир Голобородько.

Україну чекають нові тендери на право розробки нафтогазового шельфа Чорного моря. Як пише газета «Вечірні вісті», уряд прийняв виклик офшорної компанії зі Швеції, що претендує отримати нафтогазову монополію в Україні, і готовий довести неспроможність претензій Vanco на українські надра в Арбітражному інституті Торговельної палати Стокгольма. Докладніше про це йдеться в статті «Епіцентр боротьби Кабміну і Банкової за чорноморський шельф переноситься до Швеції».

Ще не ліквідовані наслідки урагану, що забрав життя 36 співвітчизників, підтопленими залишаються десятки населених пунктів і сотні гектарів сільгоспугідь, а людям дають команду готуватися до евакуації. Причина, буцімто, — землетрус силою до 6-9 балів за шкалою Ріхтера. Нині, як стверджують «Вечірні вісті», правоохоронці шукають тих, хто поширив брехливі чутки про природне явище.

Свою версію про джерело чуток пропонує газета «Голос України». Усе почалося з того, пише видання, що на проповіді у одній з протестантських церков пастор назвав точний час і дату майбутнього катаклізму. А добропорядна паства почала поширювати цю інформацію. Докладніше про це читайте в статті «Чутки про землетрус виявилися великим перебільшенням».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG