Доступність посилання

ТОП новини

Українські та російські журналісти виїхали з Південної Осетії до Владикавказу – мас медіа


Про це в ефірі радіостанції «Ехо Москви» повідомив журналіст Михайло Романов.

За його словами, вчора, 9 серпня, о 19.00, група журналістів через інформаційні агентства звернулася до Президентів Грузії Росії і США Михайла Саакашвілі, Дмитра Медведєва і Джорджа Буша, а також до прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна з проханням надати коридор для виїзду із Цхінвалі. «Бій припинився, ми скористалися нагодою і виїхали із Цхінвалі, взявши з собою ще жінок і дітей», – повідомив журналіст.

У той же час, він не уточнив, хто з українських журналістів доставлений до Владикавказа. За словами М. Романова, багато працівників ЗМІ «налаштовані залишитися» у Владикавказі, аби продовжувати роботу.

Відповідаючи на запитання про можливі жертви серед журналістів, він сказав: «Усе на рівні чуток, ми поки що нічого не знаємо про це. Можливо, хтось їхав із Північної Осетії і міг загинути, потрапивши під обстріл».

Посольство України в Грузії офіційно звернулося з нотою до Міністерства закордонних справ Грузії з проханням вирішити питання щодо проходу українських журналістів у безпечну зону.

За даними прес-служби Міністерства закордонних справ України, через апарат військового аташе відповідне звернення передане безпосередньо Міноборони Грузії.

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Грузії Микола Спис провів розмову із заступником міністра оборони Грузії Екою Згуладзе, в ході якої посол офіційно звернувся до Міноборони Грузії з проханням забезпечити прохід журналістів телеканалу «Інтер» у безпечне місце.

Е. Згуладзе повідомила про готовність грузинської сторони надати відповідну допомогу.

XS
SM
MD
LG