Доступність посилання

ТОП новини

У минулі вихідні Закарпаття знову постраждало від повені


Через сильні зливи Закарпаття знову підтопило. Цього разу стихія завдала шкоди здебільшого низинним районам – Ужгородському, Перечинському, Свалявському. Найбільше постраждав Ужгород.

За інформацією Головного управління МНС в Закарпатській області, протягом другої половини суботи та в ніч на неділю випала місячна норма опадів.

В Ужгороді затопило 231 житловий будинок, 84 підвальні приміщення, 522 дворогосподарства на 36-ти вулицях. Загалом постраждали 4 мікрорайони міста.

За межами міста, в Ужгородському районі, вода підтопила 79 житлових будинків, 77 підвальних приміщень, 1572 дворогосподарств та 250 колодязів в 15 населених пунктах.

У прикордонному місті Чопі постраждали 4 будинки та 31 дворогосподарство. Місто майже 12 годин частково залишалося без електроенергії. Через це не працювали каналізаційно-насосні станції.

У Перечинському районі вода підтопила 12 будинків та 168 дворогосподарств, у Свалявському – 35.

Крім того, у гірському Міжгірському районі Закарпаття через сильні опади активізувалися зсувні процеси: фахівці зафіксували такі процеси на 7 ділянках, у 4 місцях зсуви дійшли до будинків і зупинилися за кілька метрів від них. Крім того, на Міжгірщині зруйновано 72 метри берегоукріплювальних підпірних стінок, підмито 72 метри смуги сільської дороги, зруйновано 2 дерев’яні містки.

За інформацією начальника управління МНС в Закарпатській області Володимира Бодака, станом на 14:00 11 серпня 2008 року в Закарпатті третю добу тривають відновлювальні роботи: з більшості господарств і будинків вода відведена, автосполучення відновлене. Постраждалих немає.

До постраждалих населених пунктів організовано доставку питної води. Фахівці Закарпатської обласної санепідемстанції очищують, хлорують колодязі.
XS
SM
MD
LG