Доступність посилання

ТОП новини

«Геть руки від Грузії!» – гасло пікету під Генконсульством Росії у Львові


Близько 150 представників грузинської громади і місцевих партій протестували під стінами Генерального консульства Росії у Львові із вимогою припинити «агресію Російської Федерації щодо Грузії».

Учасники акції тримали гасла на кшталт: «Геть руки від Грузії!», «Сьогодні Грузія, а завтра Україна». А на деревах учасники пікету прикріпили численні листівки із закликами до Росії не втручатись у територіальну цілісність Грузії.

Заступник голови грузинської громади Львова Джумбер Дзігуа зазначив, що своєю акцією грузини, які мешкають у Львові, хочуть донести до світової громадськості те, що відбувається в Грузії.

У Джумбера в Грузії мешкають рідні і він не може з ними сконтактуватись. За його словами, Росія прагне усунути з посади президента Грузії Міхаїла Саакашвілі і поставити у кавказькому регіоні зручного керівника.

Грузинська громада планує прийти під стіни Генконсульства Росії також і 13 серпня, та сподівається на підтримку львів’ян, яким не байдужа доля маленької Грузії. Чимало учасників протесту говорили, що після Грузії, наступною може бути Україна.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» і обласний осередок НРУ передали свої заяви з приводу «агресії Росії проти Грузії» генконсулу Росії у Львові Євгену Гузєєву.
XS
SM
MD
LG