Доступність посилання

ТОП новини

«Геть – кривавий ведмідь!»: пікетування Посольства Росії в Києві


Київ – Сьогодні у Києві низка політичних партій та громадських організацій пікетували Посольство Росії. Вони вимагали від Росії припинити воєнні дії на території Грузії і надати гарантії територіальної цілісності і безпеки Україні.

Пікетування проходило під гаслами «Кремль, руки геть від Грузії», «Геть, кривавий ведмідь», «Україна з Грузією». Лідер Української народної партії, народний депутат Іван Заєць передав звернення до російських дипломатів із вимогою «припинити військову агресію Росії проти Грузії».

Іван Заєць заявив: «Україна, її громадяни, її влада повинні оцінити результати вторгнення Росії на територію Грузії як агресію, як порушення міжнародного права, як намагання порушити цілісність і суверенітет Грузії. Обов’язково треба домогтися заміни так званого миротворчого контингенту російського на такі сили, які справді здійснюють миротворчу діяльність. Українська влада має зробити далекосяжні висновки з цього конфлікту: поставити питання про скорочення терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України».

Після пікетування Посольства Росії, активісти УНП відправились до дипломатичної місії Грузії, щоб висловити свою солідарність із грузинським народом.

Представники Всеукраїнського об’єднання «Свобода» під час пікетування російського Посольства закликали громадян України і міжнародну спільноту «засудити імперську агресію Кремля, підтримати братній грузинський народ».

Тим часом, у Посольстві Росії кажуть, що готові спілкуватися з українською громадськістю, з усіма, хто готовий вести конструктивний діалог. Про це заявив агенції «Інтерфакс-Україна» радник-посланник Посольства Росії Всеволод Лоскутов.

(Прага – Київ)

XS
SM
MD
LG