Доступність посилання

ТОП новини

Закінчення «кавказької війни». О. Мороз про незамовників вбивства Георгія Гонгадзе (Огляд преси)


Схоже, що кавказька війна, принаймні її активна стадія, закінчилася, пише газета «Сегодня». Видання зауважує, що Росія таки утрималась від спокуси знищити владу Саакашвілі шляхом окупації Грузії, чим запобігла втручанню в конфлікт НАТО. Тепер російська армія, незважаючи на заклики Заходу «поважати територіальну цілісність Грузії», закріпиться на південних кордонах Абхазії і Осетії і чекатиме, поки грузини самі не поміняють Саакашвілі на когось більш поступливого Москві, переконані газетярі.

Від самого початку конфлікту влада України підключилася до дипломатичної протидії російському вторгненню на територію Грузії. Як пише «Газета 24», йдеться переважно про Президента й Міністерство закордонних справ. А ось Прем’єр і низка керівників політичних партій самоусунулися від конфлікту. Можливо, політики не хочуть втратити електоральні симпатії, припускає видання.

Військовий конфлікт на Кавказі між Грузією та Росією довів неспроможність міжнародних організацій, зокрема ООН, врегульовувати подібні конфлікти, цитує заяву голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолія Гриценка газета «Голос України». Говорячи про можливі наслідки цього конфлікту для України, парламентарій зазначив, що «виникла спокуса, в тому числі і для українського уряду, проміняти цінності на ціни». Тобто уряд, за його словами, може відступитися від державних пріоритетів у зовнішній політиці - в обмін на домовленості про ціни на газ.

Покарання за вбивство Георгія Гонгадзе не має уникнути ніхто: ні замовники, ні організатори, ні виконавці злочину — заявляє в «Газеті 24» лідер соціалістів Олександр Мороз. Вік наголошує, що повинен стати перед судом і Леонід Кучма. Як – має визначити слідство, використовуючи при цьому й факти, оприлюднені Миколою Мельниченком. На припущення журналістів, що О.Мороз пом’якшив «вирок» Леоніду Кучмі, бо вів переговори з його зятем Віктором Пінчуком про можливу підтримку на майбутніх виборах, головний соціаліст заявив, що не бачився з Пінчуком більше року.

Газета «Факти» підрахувала, в яку суму обійдеться підготовка дитини до школи. Не менш, ніж 2 тисячі 700 гривень, переконують газетярі. Адже за рік ціни на форму, рюкзаки і канцтовари виросли вдвічі.

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG