Доступність посилання

ТОП новини

Чому мовчить Прем’єр про ситуацію в Грузії? Яких кадрів потребує Росія? Чому продавці бояться військового параду? (Огляд преси)


Київ - Провідні політичні сили парламенту, мабуть, деморалізовані сонцем морських пляжів, зайняли пасивну позицію щодо ситуації в Грузії, цитує заяву глави президентського Секретаріату Віктора Балоги газета «Факти». На його думку, за нинішніх обставин абсолютно неприйнятна позиція очікування і пошуку виборчих дивідендів. Не оминається критичним словом у заяві і пасивність Юлії Тимошенко.

Уряд на події в Грузії відреагував першим. МЗС висловив позицію, яка не могла не бути погодженою з урядом, переконує читачів «Газети 24» парламентарій з БЮТу Андрій Шкіль. Оцінка ситуації з боку Прем’єра, як керівника виконавчої структури влади, може бути озвучена лише після засідання РНБОУ. А такого засідання не було, наголошує Андрій Шкіль. Матеріал називається «Реакція Тимошенко в цьому випадку не потрібна».

Влада Росії скасувала квоти на залучення з-за кордону керівників вищої ланки. Чиновники зняли ліміт на працевлаштування генеральних директорів і директорів акціонерних товариств, заводів і фабрик... Це, як зазначає газета «Діло», може призвести до відтоку українських кадрів у сусідню державу. Стаття називається «Росія відкрила двері для іноземних мізків».

Стародавній Канів посідає особливе місце на карті України і в душі кожного українця, стверджує газета «Голос України». Тільки назвеш це місто над Дніпром - і в уяві постане Чернеча гора з могилою Кобзаря, 800-літній Успенський собор, неповторні краєвиди - «Тарасові обрії». Про минуле, сьогоднішнє і прийдешнє «української Мекки» йдеться в публікації «Усі шляхи ведуть до Канева».

Продавці київського підземного переходу «Метроград» зізналися журналістам газети «Сегодня», що побоюються майбутнього військового параду. Особливо цей страх посилився, коли люди дізнались, що важка бронетехніка пройде Хрещатиком. Про те, наскільки реальне їхнє занепокоєння, довідаєтесь зі статті «Як уявлю, що до нас танк провалиться, стає страшно».

(Київ - Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG