Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники: Кількість жертв в Цхінвалі – десятки, а не тисячі


Кількість загиблих цивільних громадян у Цхінвалі, столиці Південної Осетії, вимірюється скоріше «десятками», а не тисячами людей, як це стверджують офіційні російські джерела, заявляє міжнародна правозахисна група Human Rights Watch.

«Наші дані не підтверджують офіційні повідомлення. Ми впевнені, що мова може йти про десятки загиблих, але не тисячі», повідомила експерт групи Анна Нейштат агентству AFP. «Наші дані спираються на інформацію про кількість поранених та спостереження свідків з найбільш постраждалих районів міста», – додала вона.

Анна Нейштат розказала, що група веде свої дослідження в Цхінвалі та у прилеглих районах протягом тижня. За її словами, до останніх днів розповсюджується інформація по кілька тисяч загиблих, і це не відповідає дійсності. «Це не серйозно, і це заважає відновити картину того, що тут відбулося», – каже експерт.

Росія стверджує, що 1600 людей загинули в Південній Осетії під час першої атаки грузинських військових 7 серпня, що мала на меті повернути контроль над цією територією, владу в якій захопили сепаратисти ще на початку 1990-х років.

Офіційні кола невизнаної Південної Осетії заявили про більш ніж 2000 загиблих цивільних мешканців.

Росія та Грузія звинуватили одне одного в проведенні «етнічних чисток» на території Південної Осетії.
XS
SM
MD
LG