Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпатський турбізнес знижує ціни на знак подяки за допомогу


Івано-Франківськ – Прикарпатські туристичні організації ініціюють запровадження знижок на свої послуги – в подяку за допомогу Івано-Франківщині у протистоянні зі стихійним лихом. Акція «Вдячне Прикарпаття» триватиме упродовж усієї осені. Знижки анонсуються на рівні 10-20%.

Прикарпаття після стихійного лиха відчуває спад туристичної активності. І це, зрозуміло, з огляду на катастрофічну повінь. Однак «висока вода» хоч і не обійшла стороною туристичні центри, все ж не завдала туристичним маршрутам великих збитків.

Із 400 приватних садиб і 150 відпочинково-рекреаційних закладів (готелі, пансіонати, турбази) збитків від стихії зазнали не більше десяти.

Головний лікар яремчанського санаторію «Сніжинка» Ігор Шеремета каже, що їм пощастило. Стихія залила водою подвір’я, але дітей якраз було мало, повінь припала на час, коли одна зміна дітей вже поїхала, а інша ще не прибула.

Із наслідками підтоплення уже справилися і санаторій «Сніжинка», і «Ясень» на Рожнятівщині. «Смерічка» у Ворохті заповнена цілком. Здебільшого, це діти з області.

Туристів менше. Та це не надовго

Однак поки що відпочивальників не так багато, як у попередні сезони. Заважає страх, каже керівник регіонального туристично-інформаційного центру Наталія Гасюк. Однак вона впевнена, це не надовго, бо «туристи, які налаштувалися на відпочинок, приїдуть обов'язково». Тим більше, що туристичні стежки не постраждали.

Спробою привабити туристів є акція «Вдячне Прикарпаття», що передбачає знижки на послуги туристичних закладів 10-20% від 1 вересня до 1 грудня.

Віддячити за допомогу

Василь Кобилюк із Верховини одним із перших зголосився взяти участь в акції і пропонує навіть більші оголошених знижки. У нього вже є відпочивальники, але він може і хоче прийняти більше і дати людям можливість відпочити за менші гроші.

Організатори акції за два тижні хочуть залучити якомога більше приватних садиб та готелів. А обласна влада обіцяє допомогти з поширенням інформації про акцію «Вдячне Прикарпаття».

Наталія Гасюк каже, що здешевлення туристичних послуг – це своєрідна форма вдячності усім, хто допоміг і допомагає Прикарпаттю долати наслідки стихійного лиха. Приєднатися до акції можуть усі охочі, навіть ресторани, перевізники, заклади культури чи сувенірні крамниці.

(Івано-Франківськ – Київ – Прага)

  • Зображення 16x9

    Галина Добош

    Радіо Свобода співпрацюю з 2007 року. Власкор по Івано-Франківській області. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG