Доступність посилання

ТОП новини

Президент пропонує замінити промислову вирубку лісів санітарною


Президент України доручив компетентним органам протягом місяця вивчити питання відмови від промислової вирубки лісу.

Виступаючи на позачерговому засіданні Ради національної безпеки і оборони України, Віктор Ющенко наголосив, що на сьогодні лісові території знаходяться під контролем різних відомств.

Тому Президент закликав проаналізувати чи потрібні усім відомствам ліси, передати їх у компетенцію природоохоронних структур і розглянути можливість створення заповідників та національних парків.

Віктор Ющенко наголосив на необхідності активної роботи районних прокурорів з екологічних питань та правоохоронних органів з протидії знищенню лісів та покаранню винних.

Наразі загальна площа земель лісового фонду України становить майже 11 мільйонів гектарів, з них лісом вкрито 9,5 млн. га, що становить лише менше 16% від усієї площі України.

Саме тотальну вирубку карпатських та прикарпатських лісів експерти назвали однією з головних причин катастрофічних наслідків повені у західних областях.

На засідання РНБО розглядається стан робіт з подолання наслідків стихійного лиха, в першу чергу – відбудови жилотлових будинків.
XS
SM
MD
LG