Доступність посилання

ТОП новини

Російські кораблі, які воювали проти Грузії, повертаються до Севастополя


Кораблі російського Чорноморського флоту, які покинули свою базу під час російсько-грузинського збройного конфлікту, повертаються до Севастополя за новими правилами.

Чотири російські кораблі: ракетний крейсер «Москва», сторожовий корабель «Сметливый», малий ракетний корабель «Мираж» та малий тральщик «Турбинист» планують бути в Севастополі завтра вранці. Повідомлення про це отримало міністерство оборони України.

Як зазначає прес-служба міністерства оборони, процедура повідомлення про захід до Севастополя чотирьох кораблів Чорноморського флоту Росії була витримана відповідно до указів Президента України, які ставлять російський Чорноморський флот під суворіший контроль української влади.

Раніше військові джерела повідомляли, що ракетний крейсер «Москва» і «Мираж» брали участь у бойових діях. Решта кораблів брали участь у блокуванні грузинського узбережжя. Кораблі повертаються із Новоросійська, де, за повідомленнями, вони проходили ремонт.

Вчора президент Росії Дмитро Медведєв скритикував українську владу за «некваліфіковане втручання» і попросив «не вказувати», як поводитися Чорноморському флоту.
XS
SM
MD
LG