Доступність посилання

ТОП новини

Чи повернуться кораблі Чорноморського флоту Росії до Севастополя?


Ракетний крейсер «Москва».
Архівне фото
Ракетний крейсер «Москва». Архівне фото

Севастополь – Прес-служба Міністерства оборони України повідомила, що командування ЧФ Росії звернулося до українського оборонного відомства з проханням про повернення 20 серпня до Севастополя кораблів, які вийшли з Новоросійська, – ракетного крейсера «Москва», сторожового корабля «Смєтлівий», малого ракетного корабля «Міраж» і малого тральника «Турбініст».

Процедура повідомлення про захід до Севастополя чотирьох кораблів Чорноморського флоту Росії була витримана відповідно до останніх указів Президента України, стверджує прес-служба оборонного відомства. МЗС України не заперечувало і дало дозвіл на повернення кораблів.

Проте командування Чорноморського флоту Росії спростувало цю інформацію. Флотська прес-служба повідомляє, що російські кораблі і далі перебуватимуть біля грузинського узбережжя. Хоча деякі російські ЗМІ повідомляють, що прес-служба Росії спростовує цю інформацію. Але так і не зрозуміло, спростування факту повернення кораблів чи узгодження з Києвом процедури повернення суден.

Українська сторона проводить активні військові приготування на випадок відмови російського флоту виконувати укази Президента України. До Криму вчора прибув виконувач обов’язків першого заступника керівника Генштабу ЗСУ генерал Романенко, який зараз проводить інспекцію усіх військових частин.
Причому як військово-морських сил, так і повітряних сил України. Помітна активність українських військових у тому, що відразу на кількох полігонах проводять тренування, навчання, задіяні всі роди військ. Військові говорять, що це плановані заходи, однак місцева преса (особливо проросійська) каже, що це пов’язано з конфліктною ситуацією довкола Чорноморського флоту.

(Севастополь – Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG