Доступність посилання

ТОП новини

Окупація Чехословаччини 68-го і війна в Грузії: що спільного і які відмінності? (Огляд преси)


Київ - Сорок років тому розпочалась безпрецедентна окупація Чехословаччини. Ті далекі події газета «Діло» порівнює з війною у Грузії. При зовнішній подібності – вводі танків на територію незалежної держави – є і суттєві відмінності. Радянське керівництво тоді, як і російське зараз, мало мету – ліквідувати небажану йому владу. Однак не руйнувало житлові будинки, промисловість та інфраструктуру країни. І тоді, і зараз була мета – залякати керівництво і народ, але не було завдання створити нестерпні умови для життя простих громадян. Про інші відмінності розповідається в статті «Як задавили «Празьку весну».

«Землі в кредит не буде» - у публікації під таким заголовком «Газета 24» пише, що банки, в яких іще донедавна клієнти найчастіше брали кредити на закупівлю землі, відмовляються позичати гроші. Причина – високий рівень інфляції і очікування зниження цін на нерухомість.

У цьому ж числі «Газета 24» розповідає, як столичний голова Леонід Черновецький презентував на книжковому ярмарку свою книжку «Сповідь мера». Усе життя столичного градоначальника компактно вмістилося на 60 сторінках, третина з яких фотографії – мер із колодою, мер із народом, мер із дружиною.
На запитання журналістів, що читає автор сповіді, Черновецький зізнався, що упродовж ось уже дев’яти останніх років читає на ніч ту саму книгу. Це Біблія. Більше про літературні вподобання – у матеріалі «Сповідь за 10 гривень».

Українські священики виріши створити недержавний пенсійний фонд «Покрова». Про причини свого рішення вони розповіли кореспондентові газети «Голос України». Це мінімальні пенсії, які їм платить держава. Тож добавка у вигляді нагромаджених у недержавному фонді коштів буде не зайва.

Світовий океан задихається, пише газета «Сегодня». Починаючи від 1960-х років, в середньому кожні десять років площа морського дна, вода над яким настільки слабо насичена киснем, що вимирає все живе, подвоюється. Ці мертві зони, як їх нарекли океанографи, з кожним роком активніше розповзаються морями та океанами. Про причини розповідається в статті «Океан помирає від задухи».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG