Доступність посилання

ТОП новини

Гілларі Клінтон агітує за Барака Обаму


Сенатори-демократи Гілларі Клінтон та Барак Обама у вашингтонському аеропорту 27 червня 2008р.
Сенатори-демократи Гілларі Клінтон та Барак Обама у вашингтонському аеропорту 27 червня 2008р.

Нью-Йорк – У Сполучених Штатах сенатор-демократ Гілларі Клінтон у рамках передвиборної кампанії виступила перед виборцями у штаті Флорида, агітуючи за сенатора Барака Обаму – президентського кандидата. Демократична партія має офіційно номінувати Обаму на національному з’їзді, який відбудеться наступного тижня.

Виступ пані Клінтон на пересічному, здавалося б, мітингу привернув значну увагу засобів масової інформації. Хоча мітинг справді пересічний, але це вперше Гілларі Клінтон виступила на користь Обами за відсутності самого кандидата.

Слід зазначии, що Обама переміг Клінтон на первинних виборах з мінімальною перевагою. За Клінтон голосували переважно жінки та біле робітництво. Значна частина цього електорату залишається на боці Гілларі. В особистих стосунках вчорашніх суперників і досі відчутний холод.Однак за правилами гри Гілларі закликає голосувати за Обаму. Це виглядає як своєрідна плата за право посісти видне місце на з’їзді демократів у Денвері, Колорадо.

Місце Гілларі Клінтон на з’їзді Демократичної партії

Її роль близька до центральної. Вона виголошуватиме промову у вечірній час, найбільш вигідний, а з’їзд у прямому ефірі транслюватиме телебачення. Також виступатиме Білл Клінтон, колишній президент. Гілларі домоглася, щоб її прізвище стояло у списку партійних кандидатів, хоча ця поступка з боку Обами виглядає радше символічною, бо за ним – більшість делегатів.

Серед прихильників Гілларі багато жінок, налаштованих досить рішуче. Вони стверджують, що Гілларі упосліджена, що вона заслуговує на номінацію, тож вони радше голосуватимуть за республіканського кандидата Джона МакКейна, ніж за Обаму. До речі, за результатами опитування, щойно проведеного газетою “Уолл-Стріт Джорнел”, МакКейн практично зрівнявся з Обамою за популярністю. Не виключено, що за рахунок жіночих голосів.

Гілларі Клінтон – лідер нового жіночого руху в Америці?

Можливо. Є ціла низка нових жіночих організацій, які вважають пані Клінтон своїм лідером. Серед них – «ЖінкиМаютьЗначення», «Скажи, що ти проти», «Нобама», «Демократи за Клінтон», «Справжні Демократи США», «18 мільйонів голосів» – стільки голосів Гілларі отримала під час первинних виборів. Зокрема, ця організація планує провести марш у Денвері за кандидатуру Гілларі.

Ще один осередок прихильників Клінтон, «Денверська Група», у телевізійному оголошенні звинувачує спікера Палати Представників Ненсі Пелосі у закулісних махінаціях на користь номінації Обами. Оглядачі вважають, що Гілларі явно домагається позиції віце-президентського кандидата, а якщо Обама програє, то за 4 роки пані Клінтон знову змагатиметься за Білий дім.

(Нью-Йорк – Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG