Доступність посилання

ТОП новини

Ліда та Олексій - ровесники незалежності зі Львова


Ліда та Олексій зі Львова
Ліда та Олексій зі Львова

Львівські студенти Ліда та Олексій - ровесники незалежності. Вони вірять у власні сили і готові змінювати життя на краще.

З чим у Вас асоціюється час, до того як ви народилися?

Ліда:
Асоціюється із заляканістю людей, як мені розповідали батьки. Просто не було свободи слова. Не можна було говорити відверто, не було волі. Мабуть ті, хто каже, що комуністичні часи були кращі, тоді були молодші і все було краще для них. Ці люди не сприймають змін.

Олексій:
Прикривались тоді ідею комунізму, хоча сама ця ідея добра. Але це було просте «запудрення мізків».

Ліда:
Частково цих людей можна зрозуміти, вони просто такі. Але нам важко порозумітися і цей складний переломний момент просто треба пережити. Нам важко спілкуватись з батьками, тому що в них зовсім інша погляди. Вони вийшли з минулого, а у нас нова країна, демократія. Але ж так багато проблем: корумпована уся система?! Вкоренилося все так глибоко в державі... Подивіться на систему освіти, медицини.

Олексій:
Болонська система впроваджується, але лише фрагментарно. А її частини не можуть стикуватися з рудиментами радянської системи.


Чи вірите, що корупцію можна подолати?

Ліда:
Її неможливо подолати повністю. Адже йдуть у владу не для того, щоб зробити щось добре, але лише для того, щоб нажитись, ніхто не думає про нас. Усі думають лише про себе. В історії Британії колись було так, що людям, які йшли в політики – не платили. Це були заможні люди, які йшли в політику, щоб щось зробити для країни. У нас зараз ці пільги для депутатів, у них велика зарплата, вони думають лише про одне, щоб пробитись у владу і нажитись.

А якщо ви будете при владі?

Олексій:
Думаю, треба почати з системи освіти, ідеології молодого покоління.

Ліда:

Треба бути рішучішими. Якщо є можливість щось змінити, то боротися за ці зміни. І зробити так, щоб молодь не їхала за кордон. Хіба що вчитись, але працювати потрібно тут. Бо хто робитиме, змінюватиме життя на краще, як не ми.
XS
SM
MD
LG