Доступність посилання

ТОП новини

Президент виступає за прискорення вступу до НАТО


Президент Віктор Ющенко вважає безпеку України першим пріоритетом національних інтересів країни. Про це він заявив, вистаючи з нагоди Дня Незалежності на Майдані Незалежності.

«Ми повинні прискорити роботу з набуття членства в загальноєвропейській системі безпеки», - наголосив Ющенко. За його словами, «лише ці кроки ефективно гарантують нашу безпеку і недоторканість наших кордонів». «Ніхто й ніколи не вказуватиме нам, яку обрати дорогу. Ніхто й ніколи не відмірятиме наші кордони, острови і півострови», - підкреслив президент.

За словами Ющенка, Україна добре усвідомлює загрози, «які все гостріше виявляються в нашому регіоні і в глобальних світових зносинах». «Україна засуджує будь-які спроби підірвати нинішній світовий порядок та його демократичні цінності. Ми засуджуємо акти силових втручань і агресії», - сказав Ющенко.

«Події в Грузії не залишили Україну байдужою. Я висловлюю слова співпереживання з усіма без винятку постраждалими людьми неподільної грузинської землі», - додав Президент.

«Україна зробить все,щоб не допустити жодної силової ескалації в нашому регіонів і все, щоб згуртувати світ у мирному, правовому і справедливому вирішенні загроз заморожених конфліктів», - підкреслив Віктор Ющенко.


XS
SM
MD
LG