Доступність посилання

ТОП новини

Шевченко знову у «Мілані»!


Рим – Український футболіст Андрій Шевченко знову гратиме за італійський клуб «Мілан». Після двох невдалих сезонів в англійському «Челсі» відомий нападник вирішив остаточно повернутися до Італії. Економічні умови переходу гравця залишаються конфіденційними.

Повернення блудного сина. Так італійські коментатори і фанати називають переїзд українця до футбольного клубу «Мілан». У неділю ввечері в міланському аеропорту Андрій Шевченко виглядав розчуленим і задоволеним: його, як героя, зустрічав натовп прихильників і журналістів. Ніяковіючи, Андрій сказав репортерам, що «надзвичайно задоволений, що повертаюся. Вчора був дуже схвильований. Так, можна сказати, що повертаюся додому, я почуваюся тут дійсно, як удома».

Ще у п’ятницю ввечері, коли на Сардинії зустрічалися президент «Мілану» Сильвіо Берлусконі і власник лондонського «Челсі» Роман Абрамович, про конкретну домовленість щодо переходу українського форварда не йшлося.

Повідомляють, що на початку команда червоно-чорних планувала взяти Шевченка тимчасово, але «Челсі» наполягав: або остаточний перехід, або ніякого трансферу. Подробиці угоди з англійським клубом не розголошують.

За словами віце-президента «Мілану» Адріано Ґалліані, керівники клубу дуже щасливі і раді, що їм вдалося повернути цього гравця до «свого дому».

«Цар повернувся»

Сьогодні на Андрія Шевченка очікував перший медогляд і перше тренування, щоб вже за кілька днів знову одягнути червоно-чорну майку. Кар’єра українського форварда в Італії почалася 1999 року. Виступаючи за «Мілан», протягом семи сезонів він забив 127 голів у 208 матчах. У 2004 році під дахом «Мілану» Андрій Шевченко став володарем Золотого м’яча.

У травні 2006 року, заявивши про бажання виховувати своїх синів в англомовному середовищі, футболіст переїхав до Лондона. Клуб «Челсі» придбав тоді українського нападника за 42 мільйони євро. З англійською командою він зіграв 76 матчів і забив 22 голи. Після двох років розчарувань і складних стосунків з тренерами лондонської команди Андрій Шевченко повернувся до Мілана.

Майже 32-річний футболіст у гарній спортивній формі. Італійський чемпіонат розпочинається наступної неділі. Перший матч «Мілан» проведе проти «Болоньї». А 28 вересня «Мілан» зустрічається з «Інтером», де головний тренер — португалець Жозе Мауріньйо, колишній наставник «Челсі». Як відомо, у Шевченка були складні стосунки з цим тренером. То ж нині, жартують оглядачі, українцю всі карти в руки, щоб «помститися» за «важкий лондонський період».

Та сам Шевченко, як видно, не має намірів зводити рахунки з колишніми наставниками. Сьогодні він просто щасливий відновити своє спортивне життя з італійським «Міланом». З командою, яка зробила його великим футболістом міжнародного рівня та найвідомішим українцем в Італії і в світі. Слова телекоментатора є тому підтвердженням: «Вигнання скінчилося. Колишній господар міланського стадіону знову тут. Лондон далеко. Шевченко знову хоче посісти свій трон. Цар повернувся».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG