Доступність посилання

ТОП новини

День відкритих дверей у берлінських коридорах влади


Побачити міністерства та відомства зсередини пересічним громадянам у багатьох країнах навіть мріяти не доводиться. У Німеччині ж День відкритих дверей у відомстві канцлера та в міністерствах вже став традицією. Минулими вихідними в Берліні кожний, хто бажав, міг зазирнути до політичної кухні. Такий захід відбувається вже десятий рік поспіль.

Через проливний дощ цього разу не вдалося побити минулорічний рекорд. Однак організатори залишилися задоволені. Як повідомив офіційний представник німецького уряду Томас Штеґ, зазирнути за куліси влади прийшло 165 тисяч осіб.

Найбільше жителів Німеччини цікавило відомство канцлера. Тим більше, що господиня Анґела Меркель особисто вітала своїх гостей. «Бажаю, щоб ви отримали багато інформації. Ми для вас дещо тут приготували. Сподіваюсь, у кожного є парасолька або дощовик, щоб ми могли ще зустрітися на сцені. У будь-якому разі ми раді, що ви завітали до нас», – сказала Меркель.

Відомство канцлера як магніт для публіки

У відомстві канцлера побувало близько 35 тисяч берлінців та гостей міста. Люди могли зазирнути до робочого кабінету Меркель, посидіти в її кріслі. А кому пощастило найбільше, то й навіть поспілкуватися з главою німецького уряду і отримати її автограф. Звичайно, всюди дозволяли фотографувати для сімейного альбому.

Відвідувачі були просто вражені. «Я побачив канцлера, потиснув їй руку і навіть встиг передати вітання з Баварії», – поділився своїми враженнями один із відвідувачів, а інша жінка додала: «Найбільше мені сподобалося те, що вони були так близько. До них навіть можна було доторкнутися».

Міністри в ролі гідів

Минулими вихідними половина всіх міністрів прибула до Берліна, щоб особисто поспілкуватися зі своїми громадянами. Федеральний міністр юстиції Брігітте Цюпріс, наприклад, навіть влаштувала своєрідну прес-конференцію саме для відвідувачів, а не для журналістів.

Інші міністри, як, скажімо, глава оборонного відомства Франц Йозеф Юнґ, головний аграрій країни Горст Зеегофер або міністр закордонних справ Франк Вальтер Штайнмаєр, виступили в ролі гідів, знайомлячи групи гостей зі своїми робочими приміщеннями.

З огляду на успіх та інтерес з боку людей, наступного року німецький уряд знову планує провести День відкритих дверей. Приїжджайте і ви!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG