Доступність посилання

ТОП новини

Данило Церковний хоче бачити навколо більше критично мислячих людей


Данило з Харкова
Данило з Харкова

17-річним наче повітря потрібен доступ до інформації, вільний вибір і можливість бути «не як всі». Батьківщину не обирають, але краще недоЄвропа Україна, аніж тоталітарна Росія - вважає ровесник української незалежності, харків’янин Данило Церковний.

Що для тебе означає 24 серпня?

Я народився у 91-му, разом із появою на світ нової української держави. І кожного року, цього дня я думаю, що це щось та має означати! Тим більше, що хоча доля країни вирішувалася тоді загалом у Києві, я народився у перший столиці України — Харкові. Тобто, вже від моменту народження я маю принаймні 2 речі, якими можу пишатися.

Чого вже встиг досягти у свої 17 років?

Я вже студент університету, буду психологом. Це цікава професія. Ще я цікавлюся комп’ютерним дизайном і навіть вже потроху заробляю гроші.
Створюю різні етикетки, календарі. Десь маю від ста до п’ятисот доларів на місяць.

Як живеться молодим?

Непросто. Система освіти не встигає за високими технологіями і отримані знання часто не відповідають вимогам роботодавців. Правила гри на ринку змінюються щодня.

Що встигла Україна за свої сімнадцять років незалежності?

Наша країна, як неповнолітня дівчинка, ще не навчилася приймати дорослих рішень, ще не вирішила, що для неї є пріоритетним. Може, вона нарешті вийде з етапу юності. 17 років все ж таки перехідний період у доросле життя. Все має мінятися на краще, головне, щоб людям дозволяли вільно думати і мислити. Бо мене, як майбутнього психолога, дуже непокоїть те, як цілеспрямовано впливають на масову свідомість у сусідній Росії.

Що ти побажав Україні?

Більше критично мислячих людей. Бо кричати, що я патріот, і вірити обіцянкам політиків — це не діло. Політики у боротьбі за владу й зірку з неба зірвуть, щоправда, пластикову китайського виробництва. А замість слів треба робити справу, якісно і з розумом.
XS
SM
MD
LG