Доступність посилання

ТОП новини

Загроза розпуску парламенту. Як Захід може «покарати» Москву? (Огляд преси)


Київ - Першим неприємним сюрпризом може стати загроза нових парламентських виборів. Як пише «Газета 24», днями очікується рішення Конституційного суду (за позовом депутатів із Партії регіонів) про легітимність нинішньої коаліції після виходу з неї двох депутатів. Порозпитувавши депутатів про ймовірність створення нової коаліції і ознайомивши читачів із деякими песимістичними прогнозами щодо ефективності роботи Верховної Ради, видання запитує: а чи є сенс відкривати нову сесію, якщо вона, на думку самих парламентаріїв і експертів, приречена бути непродуктивною? Стаття називається «Рада не порадує».

Визнання Росією незалежності Абхазії та Південної Осетії засудили всі впливові західні країни. Однак, як пише «Газета по-українськи», реакція світової спільноти була заздалегідь прогнозована Кремлем, і на інше він не розраховував. Як зазначають експерти видання, відбувається відтворення «холодної війни», і реакція Заходу буде подібна до реакції на окупацію Радянським Союзом Афганістану 1989 року. Можливий бойкот Олімпіади-2014 у Сочі.

«Україні не можна визнавати незалежність ні Південної Осетії, ні Абхазії. Інакше ми відкриємо для себе проблему Криму і Придністров’я», - на цьому в газеті «Факти» наголошує парламентар Тарас Чорновіл. З іншими думками депутатів видання пропонує ознайомитися в рубриці «Точка зору».

Українські шахти, де розпочатий експеримент із погодинної оплати праці, за місяць не погіршили роботу, а робітники не втратили в зарплаті. Більше про цей експеримент і про те, що може вирішити кадрову проблему на Донбасі розповідає газета «Голос України» у матеріалі «Зарплата шахтарів збільшилася в середньому на 90 гривень».

У першій половині 2008 року були пограбовані 52 українських банки. Це більше, аніж за весь 2006 рік. У 2007 році в МВС нарахували 88 таких випадків. Головна причина злочинів – погана охорона фінустанов, а в деяких випадках – повна її відсутність. Наприкінці лютого вступила в дію постанова Нацбанку, в якій прописувались вимоги і умови щодо убезпечення структурних підрозділів. Кореспонденти газети «Діло» вирішили перевірити, чи виконуються умови даної постанови. З висновками знайомить стаття «Українські банки охороняються сяк-так».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG