Доступність посилання

ТОП новини

«Росія для України більш важлива, ніж Грузія» – регіонал Кожара


В ефірі Радіо Свободи народний депутат від фракції «Партії регіонів» Леонід Кожара також зазначив: «У Брюсселі сьогодні вирішуватимуться питання, наскільки система європейської безпеки відрізняється від системи євроатлантичної безпеки. Європа неможлива без Росії. Росія є дуже потужним елементом європейської безпеки, оскільки Росія є постачальником природних ресурсів до багатьох країн Європи».

При цьому Леонід Кожара додав: «Саміт пройде на тлі протиріч поміж головними гравцями Євросоюзу і якихось серйозних санкцій сьогодні не буде, оскільки визнання Росією Південної Осетії та Абхазії для Європи було несподіваним».

А вже директор благодійної організації «Ялтинська європейська стратегія» (YES) Інна Підлуська в ефірі Радіо Свобода заявила: «Великої різниці у моральній оцінці того, що відбулося на Кавказі у Євросоюзі немає. Це і буде результатом саміту. Щодо економічних санкцій. Чим ближче до зими, тим менше ЄС буде говорити про економічні санкції».

«Окрема позиція України від позиції Європейського Союзу буде на шкоду Україні. Україна не має робити якісь самостійні заяви», – зауважив Леонід Кожара.

А Інна Підлуська вважає, що «Україна має бути сильною, щоб підкріпити свої заяви на практиці. Політично Україна має підтримувати Грузію, але крім цього більше підтримки не має».
XS
SM
MD
LG