Доступність посилання

ТОП новини

Початок роботи парламенту. Спроба спростити процедуру імпічменту (Огляд преси)


Київ – Третя сесія Верховної Ради обіцяє бути гарячою, стверджує газета «Вечірні вісті». Сьогодні народні обранці зійдуться для чергових напружених баталій після тривалих канікул. З перших днів роботи парламенту стане зрозуміло, чи налаштовані депутати на плідну роботу, чи стануть марнувати час. З прогнозами газетярі знайомлять у статті «Яценюк примусить депутатів любити Батьківщину».

Про можливе переформатування парламентської коаліції і про найбільш у цьому зацікавлених політиків розповідає «Газета 24». А ще видання інформує, що в розпал політичних пристрастей регіонал Олександр Лавринович і бютівець Андрій Портнов ніби ненароком зареєстрували спільний законопроект про спрощення процедури імпічменту президента. Що це? - запитують журналісти, - простий збіг чи спроба осадити Віктора Ющенко разом із його підлеглими? Підопічні Тимошенко і Януковича в один голос радять не шукати в ньому підтексту. Однак автори не пояснюють, чому цей законопроект депутати вирішили внести саме зараз, коли питання імпічменту підняли комуністи, які розгнівалися на Ющенка за його позицію щодо війни на Кавказі.

Міністерство освіти пропонує зробити акцент в шкільній освіті на профільні дисципліни. Вже цього сезону старшокласникам дозволять вивчати окремі предмети в посиленому режимі. При цьому чиновники натякають, що хотіли б бачити на чолі списку точні науки. Які ще новації Міносвіти слід чекати, розповідає газета «Ділова столиця» у матеріалі «Від лірики – до фізики».

В цьому ж числі «Ділова столиця» пише, що нинішній курс євро, який більше року не опускався нижче за відмітку в 7 грн., минулого тижня скотився до рівня 6,7 і 6,75 грн. Фінансисти допускають і серйознішого його здешевлення у вересні-жовтні. Чим спричинений обвал євро і які прогнози про курс європейської валюти на найближче півріччя розповідається в публікації «Євро по осені рахують».

Євро продовжуватиме падати, а долар через два місяці зросте до 5 гривень, а до Нового року – ще більше, прогнозують експерти газети «Сегодня». Аналітики кажуть, що на курс долара до євро впливають: звіти американських банків, вибори в США, війна в Грузії і зимовий сезон.

Газета «Діло» розповідає про найпровальніші 10 проектів українського Інтернету. Серед них: український Googl, In-net та інші. Причини невдач – відсутність чіткої стратегії розвитку, і завищені очікування керівників проектів.

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG