Доступність посилання

ТОП новини

Держгірпромнагляд: Пожежа на артскладах могла виникнути на самому арсеналі


Незалежна експертна комісія Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду встановила, що найімовірнішим епіцентром виникнення пожежі на арсеналі поблизу міста Лозової Харківської області є звалище на території самої військової частини.

До такого висновку фахівці прийшли після огляду місця пожежі, опитування свідків, офіційних пояснень керівників агропідприємств, землі яких межують зі складом боєприпасів, і посадовців підприємств газового і водопровідного господарства Лозової.

Комісія переконалася, що пожежу на артскладах не могло спричинити загоряння на прилеглій до арсеналу території. За даними комісії, там зараз ростуть «зелені технічні культури», які «не є пожеженебезпечними».

Також встановили, що працівники комунальних підприємств не проводили робіт на території військової частини, що могли б спричинити загоряння.

Міністерство оборони розслідує шість версій пожежі і вибухів на складах у Харківській області. Серед них є і версія «людського чинника».

Як повідомив кілька днів тому міністр оборони Юрій Єхануров, за головну версію виникнення пожежі вважали навмисний підпал незаконного сміттєзвалища поруч із територією військової частини, вогонь із якого вітром перекинуло на склади боєприпасів.

Перед тим як найімовірнішу версію причини пожежі називали самозаймання сухої трави поза межами частини за спекотної й сухої погоди.
XS
SM
MD
LG