Доступність посилання

ТОП новини

Богатирьова і НАТО. Коаліції немає? Безбідна старість (Огляд преси)


Київ - Вилучення Раїси Богатирьової з Партії регіонів спричинило масу запитань. З них «Газета 24» визначила два головні: як ця подія вплине на ситуацію всередині ПР і як вона позначиться на політичній долі самої Богатирьової. Видання зауважує, що досі колишня регіоналка не дозволяла собі заяв, які б явно йшли врозріз із партійною лінією, тому не виключено, що її сміливі пронатовські висловлювання під час візиту в США й публічне шмагання Віктора Януковича були простимульовані Віктором Ющенком. Про те, чим може їй віддячити Банкова, розповідається в статті «Марш незгодної».

Розкол усередині Партії регіонів збережеться незалежно від подальшого розвитку внутрішньої політичної ситуації, стверджує експерт «Газети по-українськи». На його думку, усе вирішуватиме доля нової коаліції. Після її створення, за інформацією експерта, посаду Прем’єра обійматиме Віктор Янукович, Головою Верховної Ради стане Володимир Литвин, а Арсеній Яценюк буде головою Секретаріату Президента. Віктор Балога натомість стане міністром внутрішніх справ. Янукович в обмін на прем’єрське крісло не висуватиме своєї кандидатури на майбутніх президентських виборах. Утім, прем’єрство Віктора Януковича не означатиме погашення конфлікту всередині Партії регіонів.

Коаліції в Україні немає, стверджує газета «Сегодня». І не лише через відсутність 226 голосів, але, насамперед, через відкритий конфлікт між БЮТ та НУНС. Ініціатором, як наголошує видання, став Блок Юлії Тимошенко, який спільно з Партією регіонів провів у порядок денний вбивчі для Ющенка законопроекти, а саме: про Кабмін, про СБУ, про Конституційний суд і тимчасову комісію з процедури імпічменту. Кожен з цих законопроектів позбавляє Президента тих повноважень, які він мав або відвоював за допомогою розпуску минулої Верховної Ради. Стаття називається «Перший день сесії: коаліція померла».

«Кілок у груди коаліції» - у статті під таким заголовком газета «Україна молода» коментує співпрацю депутатів з Блоку Юлії Тимошенко та Партії регіонів.

Як накопичити на безбідну старість? – про це розповідає газета «Діло». Сподіватися на допомогу в похилому віці на державну пенсійну систему не варто, пише видання і радить інвестувати гроші в різні фінансові установи самостійно. Або ж скористатися однією з програм недержавних пенсійних фондів.

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG