Доступність посилання

ТОП новини

Чи збільшиться кількість депутатів у БЮТ і Партії регіонів? Скільки іноземці вклали грошей в економіку України? (Огляд преси)


Київ – Конфлікт між Президентом і Прем’єром та урядом сягнув крайньої межі. Як стверджує експерт «Газети по-українськи», фактично виходом НУ-НС із коаліції розпочалася передвиборна президентська кампанія. Чи будуть іще й дострокові парламентські вибори, залежить від готовності до них БЮТу і Партії регіонів. Для кожної з цих політичних сил існують ризики втратити депутатські мандати, зауважує експерт. «Регіони» уже менш популярні серед виборців. Їхній лідер Віктор Янукович останні півроку був пасивним, а партія не показала себе справжньою опозицією. На рейтинг БЮТу може вплинути нечітка позиція щодо російсько-грузинського конфлікту та недоліки у ліквідації наслідків повені в Західній Україні.

«У стінах Верховної Ради відбувся антипрезидентський заколот»,— цитує слова парламентарія Юрія Костенка газета «Факти». Депутат не виключає, що нова коаліція у складі БЮТ і Партії регіонів незабаром захоче внести зміни в Конституцію, які стосуватимуться статусу української мови та унітарності України.

На сьогодні іноземці вклали в економіку держави понад 6 мільярдів доларів, а з початком впровадження в життя проектів до «Євро-2012» ця цифра буде ще істотніша, пише газета «Голос України». Інвестиційно найпривабливішими є фінансовий та страховий сектори, будівництво. Географічно ж лідирують Київ, Дніпропетровщина, Донеччина, Харківська та Одеська області. Однак відсутність чіткої довготермінової економічної стратегії стримує потенційних інвесторів, наголошується в статті «Вітчизняна економіка розвивається хаотично».

Натомість, як переконує газета «Діло», найризикованішими галузями в Україні є нерухомість і будівництво, а також інвестиції в землю. Аналітики видання переконані, що криза на ринку нерухомості набирає обертів і вже починає зачіпати не лише впливових гравців, але й кінцевих споживачів. Наслідок – серйозні випробування на міцність для будівельних компаній та виробників будматеріалів.

Психологи кажуть: чим більше людина посміхається, тим краще вона себе почуває. Українці ж, на жаль, не так часто дарують посмішку. Такий результат дало соціологічне дослідження, про яке розповідає газета «Україна молода» у статті «Похмура нація».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG