Доступність посилання

ТОП новини

Чи є суперниця у Тимошенко на посаду Президента? Боєприпаси, котрі не охороняються. Зміни назрівають в системі освіті. (Огляд преси)


Київ - Чому БЮТ називає спрощення імпічменту президента першочерговим завданням для країни? – дивується в розмові з кореспондентом «Газети по-українськи» депутат-нашоукраїнець Володимир В’язівський. Він переконаний, що зараз нагальне питання – ухвалення спільної постанови щодо подій в Грузії, бо (цитую) «сьогодні у планах Росії – Грузія, а завтра – Україна». Стаття називається «Тимошенко наввипередки з Януковичем біжить до Білокам’яної».

В цьому ж числі «Газета по-українськи» друкує коментар депутата з Партії регіонів Олени Лукаш щодо заяви Раїси Богатирьової. «Раїса Василівна, - наголошує регіоналка, - не той політик, який робить щось просто так. Якщо припустити, що вона їздила в США саме за підтримкою на час президентських виборів, то, звичайно, Богатирьова може дати фору Тимошенко», – вважає політик.

Секретар РНБО Раїса Богатирьова, нещодавно виключена із Партії регіонів, може пов’язати своє майбутнє з партією «Єдиний центр». І не тільки пов’язати, але й очолити цю політичну силу, пише газета «Вечірні вісті». Про підстави для такого твердження розповідається в статті «Богатирьова очолить «ЄЦистів» Ющенка».

«В Україні є 34 бази з боєприпасами, які взагалі ніхто не охороняє», – стверджує в інтерв’ю газеті «Факти» міністр з надзвичайних ситуацій Володимир Шандра. А ще він розповідає про найвірогідніші причини вибухів снарядів на військовій базі в Лозовій на Харківщині. Серед них – відкритий вогонь на території бази.

В українській освіті назріває ера карколомних змін, стверджує газета «Україна молода». Одним ввижається принципово нова якість знань, іншим — тотальне скорочення вищих навчальних закладів. Одні фахівці переймаються тим, що незабаром не буде кому вчитися у школах - демографічна ж криза. Інші пророкують: ще трохи - і фахових викладачів уже не знайдеш. Так чи інакше, але невідворотні зміни вже почалися, переконані журналісти. І поки українці звикають до таких нововведень, як незалежне тестування, на обрії бовваніє випускний рік – 2011-2012-й, коли у школах через реформу освіти випускників… не буде взагалі. Про це наголошується в статті «В 11-й клас не піде ніхто».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG