Доступність посилання

ТОП новини

Як соціалісти хочуть пройти у Верховну Раду? Приватного підприємця поставлять поза законом? (Огляд преси)


Київ – Непарламентські партії відчули наближення дострокових виборів і кинулися шукати шляхи входу до Верховної Ради. Один зі спонсорів СПУ Ярослав Мендусь розповів журналістам, що Соцпартія запропонувала Компартії створити «Лівий блок». Як зазначає експерт «Газети 24», соціалісти, які вже розгубили своїх виборців, просто запропонували комуністам поділитися місцями в парламенті. Причому навіть якщо партії об’єднаються в блок, про якийсь там приріст відсотка рейтингу не може бути й мови. Стаття називається «Мороз на хвіст».

Юлія Тимошенко виконала свою обіцянку ініціювати відміну Господарського кодексу. Як інформує газета «Ділова столиця» – відповідний урядовий законопроект недавно поданий до парламенту. Якщо депутати підтримають пропозицію уряду, зазначає видання, то разом з відміною Господарського кодексу зникне найпоширеніша форма ведення підприємницької діяльності – приватний підприємець. Про це йдеться в статті «Приватного підприємця поставлять поза законом».

Нині на території здебільшого степової Донеччини ліси займають дуже невеличку площу. А мільйони років тому тут буяли розкішні зарослі з верхівками дерев, вищими навіть за нинішні вугільні терикони. Як пише газета «Україна молода», саме завдяки отим непрохідним прадавнім лісам тепер край пишається величезними запасами у надрах кам’яного вугілля. Це паливо ще іноді називають закам’янілим сонячним світлом. Цікаво, що іноді шахтарям вдається навіть натрапити на шматках вугілля досить чіткі відбитки листя різних лепідодендронів, сигілярій чи хвощів, які росли тут 200-300 мільйонів років тому. Про унікальні дерева розповідається в матеріалі «Свідки з пралісу».

Ще кілька десятків років тому поляки та австрійці, вибираючи між тодішніми курортами, віддавали перевагу Карпатам. Як пише газета «Голос України», на Івано-Франківщині й досі згадують часи, коли не польське місто Закопане, а прикарпатське селище Ворохта, що нині на території Яремчанської міської ради, вважалося першим курортом у цих краях. Що манило сюди панство? Чому саме цій місцевості воно віддавало перевагу? Про це йдеться в публікації «Запах карпатської ночі» – у флаконі. А чому б і ні?»

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG