Доступність посилання

ТОП новини

Внутрішні війська МВС України спростовують заяви політиків


Внутрішні війська називають безпідставними заяви про можливість втягування їх у силове вирішення політичної кризи в Україні.

«Спроби переформулювати зміст заходів планової інспекційної перевірки є безпідставними», – сказано в повідомленні прес-служби внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ.

Прес-служба зазначає, що план здійснення перевірок Збройних сил та інших військових формувань був затверджений Президентом Віктором Ющенком ще в січні.

Відповідно до нього, буде проведено інспекційну перевірку стану реформування внутрішніх військ (ВВ).

Ці заходи є плановими, згідно з якими підрозділи ВВ підлягають перевірці на рівні з іншими силовими структурами, такими як Міністерство оборони, Державна прикордонна служба, Державна спеціальна служба транспорту, сказано в повідомленні.

4 вересня Президент Віктор Ющенко вирішив перевірити стан реформування внутрішніх військ МВС із 15 до 30 вересня.

За словами голови фракції Комуністичної партії у Верховній Раді Петра Симоненка, наміри влади провести навчання ВВ можна інтерпретувати як підготовку Ющенка до внутрішнього збройного конфлікту.

А депутат від Блоку «Наша Україна – Народна Самооборона», голова парламентського комітету з національній безпеки й оборони Анатолій Гриценко заявив, що указ Ющенка про перевірку внутрішніх військ МВС дає можливість законно підняти за тривогою будь-яку частину й передислокувати цю частину зі зброєю куди завгодно.
XS
SM
MD
LG